GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

22-05-2015

Nóg sneller twitteren. Dat kan.


Sneltoetsen

Het werken met sneltoetsen heeft een aantal voordelen. Je voorkomt RSI klachten en je kunt slim en efficiënt werken. Met je muis schuif je steeds heen en weer en klik je regelmatig iets aan.

Met sneltoetsen voer je een handeling uit, maar je handen blijven op hun plaats. Daardoor heb je minder tijd nodig om je laptop aan te sturen en kun je meer doen in minder tijd. Genoeg
reden dus om te navigeren met sneltoetsen.

Twitter

Ook Twitter werkt met sneltoetsen. Veel mensen kennen de functionaliteit niet, maar het is zeker de moeite waard je er even in te verdiepen. Vaak zit je langer op social media dan gepland. 

Bijna verslavend, alhoewel de meeste mensen dat niet zullen toegeven. Om je arm niet te lang te belasten en snel door Twitter heen te gaan zijn de sneltoetsen een handig hulpmiddel.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Voorwaarde is wel dat je werkt vanuit je eigen Twitter account. Vanaf andere online tools zoals Hootsuite werkt het niet. 

Klik bovenin op profiel en instellingen en vervolgens op sneltoetsen:

Dan krijg je het overzicht te zien van de beschikbare sneltoetsen op Twitter:

Tip:

Je kunt ze natuurlijk uit je hoofd leren, maar sneller is te kijken welke functionaliteit je het meest gebruikt en die jezelf eigen maken. Als het goed voor je werkt, pak je per week een aantal sneltoetsfuncties erbij. Binnen no time heb je ze allemaal in je vingers en ga je efficiënter met je tijd om.