GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

28-11-2014

Blunderende twitteraars


Hij is overigens niet de enige. Politici, beroemdheden en andere NoNo’s, velen weten het juiste knopje niet te vinden. De excuses die volgen zijn gewoon lachwekkend. “Heb net een nieuwe IPhone, ben gehackt, tweet was sarcastisch bedoeld” (yeah right).

Openbare tweet

Elk bericht dat je post op Twitter wordt realtime, dus direct op het moment dat je het plaatst, zichtbaar voor iedereen. Zowel voor volgers als voor niet-volgers.

Privébericht

Met een direct of personal message, of in goed Nederlands, het privébericht, kun je mensen op Twitter een persoonlijk bericht sturen, een privé foto sturen, berichten markeren als gelezen en berichten verwijderen. Zonder dat iemand het ziet.

Twittercursus in een notendop

“Meneer Noto even opletten”. 

Het privébericht staat bovenin vermeld. Naast het envelopje: 

Klik op het envelopje en je komt in de lijst met privéberichten:

Heb je veel ongelezen berichten in je privéberichten staan? Begin dan eerste met het beantwoorden van die berichten. Het is tenslotte SOCIAL media. Je hebt de mogelijkheid de berichten in één keer als gelezen te markeren. Dat doe je met het v-tje bovenin:

Een nieuw bericht schrijven kan via de blauwe button nieuw bericht aan te klikken. Dat opent het scherm waarop je direct kunt typen. Een privébericht is natuurlijk gericht aan iemand. Door de eerste letters in te typen zoekt Twitter gelijk de naam erbij:

Twitter geeft vervolgens automatisch eventueel eerdere gesprekken weer. In het kader onderin kun je je privébericht in 140 tekens weergeven. Met of zonder foto: 

Een gesprek met een bepaald persoon verwijderen gaat heel gemakkelijk. Klik bovenin op de drie puntjes en er popt direct een button op verwijderen. Zodra je bevestigt haalt Twitter de conversatie uit je privéberichten. 

Zo gemakkelijk is het gebruik van privéberichten. Ik kan het, jij kan het, nu meneer Noto nog...... 

Reageren op dit artikel? Stuur een berichtje.