GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

20-10-2014

Social Media is geen hogere wiskunde


Twitter

Neem Twitter. Stel je hebt nog geen Twitter account. Dat is een eitje. Je gaat naar www.twitter.com en je maakt een profiel aan. Klaar! Sowieso verstandig een account aan te maken op een social media platform om anderen geen kans te geven rare berichten over jou de wereld in te sturen.

Next

Beetje rondkijken en luisteren. Zoek mensen op die je kent, ga ze volgen. Kennissen, vrienden, zakelijke relaties, concurrenten, noem maar op, mensen die je kent uit het dagelijks leven. Ben je geïnteresseerd in een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld logistiek of vacatures dan zet je een hashtag voor het woord: #logistiek #vacature. Zo krijg je een goed overzicht wat er gezegd wordt over dit onderwerp op Twitter. 

Meepraten

Ben je eenmaal beetje thuis op Twitter kun je je gaan profileren. Deel je kennis, denk met anderen mee, stel vragen, volg het nieuws, post foto’s en filmpjes. De mogelijkheden zijn legio. Allemaal realtime. NU dus. 

Gesprek

Het meest succesvol ben je als je in gesprek gaat met elkaar. Klanten die actief zijn op Twitter kun je helpen met hun vragen of anderen helpen bij het oplossen van hun problemen. Twitter is absoluut een aanrader om je expertstatus te verhogen.

Tijd

Social Media is serious business en kost tijd. Even erbij doen is geen optie. Probeer het uit door het te doen. Doe ervaring op en vergroot je kennis. Parkeer je ambitieuze strategische Social Media plannen en kijk gewoon of het iets voor je is. 

Social Media

Voor alle Social Media geldt: gebruik je gezond verstand en ga ermee aan de slag. Learning by doing is mijn motto. Als je nog niet thuis bent in Social Media begin dan met het inzetten van één kanaal en maak dat eigen. Het kan een hele succesvolle aanvulling zijn op je reguliere activiteiten. 

Twitter Workshop

Geen zin om het allemaal uit te zoeken? Meld je dan aan voor een Twitter Workshop. Daarin gaan we concreet aan de slag met je Twitteraccount inclusief een goede Bio en Avatar. En natuurlijk leer je hoe je Twitter succesvol inzet voor je bedrijf. De eerstvolgende datum is vrijdag 28 november in Eindhoven.