GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

21-09-2014

HELP! Een dubbelganger op Internet


DUBBELGANGERS
Alleen al op de naam Kees de Jong zijn 485 hits te vinden op LinkedIn. En dan maar hopen dat je alter ego geen rare fratsen uithaalt, gênante Twitteruitspraken doet of zich mengt in discussies waar jij ver vandaan wilt blijven.

LIEGEN OP INTERNET
We zetten massaal internet in bij het speuren naar iets of iemand. Uit onderzoek blijkt dat we internet als uitermate geschikt middel hiervoor zien. Maar tegelijkertijd vertrouwen we het niet helemaal. Online liegt de helft van de mensen over relevante persoonlijke informatie. Denk aan leeftijd of carrièrestappen. Maar ook bij het aanmaken van een account vult de helft valse informatie in. Check eens voor de grap dit onderzoek voor nog meer eyeopeners: Global Internet User Survey 2012
TIP: verifieer je informatie, vooral als het van internet komt!

HOE GA JE ERMEE OM?
Die vraag kreeg ik laatst in één van de LinkedIn groepen van een dame die op zoek was naar werk èn een dubbelganger had op internet.

Openheid van zaken
Recruiters googelen. Zodra je sollicitatiebrief op de mat ligt, googelen ze je naam. Je zou dit misverstand direct uit de weg kunnen helpen door in je brief te vermelden dat je dubbel vindbaar bent op Google.

Zoektermen in LinkedIn
LinkedIn werkt met zoektermen. Je zou je profiel zodanig kunnen inrichten met zoektermen dat jij beter vindbaar bent dan je dubbelganger.

Unieke LinkedIn URL
LinkedIn bied je de mogelijkheid te onderscheiden. Door gebruik te maken van een persoonlijke URL. Deze kun je verpersoonlijken en bijvoorbeeld meesturen met digitale sollicitaties, zodat de recruiter in één keer op jouw LinkeIn profiel terechtkomt.
Contact
Misschien is het zelfs een idee om in contact te komen met je online naamgenoot. Wie weet kun je elkaar helpen door bijvoorbeeld fout aangekomen berichten door te mailen en elkaar op de hoogte te houden.

Social Media sites
Kijk ook eens naar je Social Media activiteiten. Als je Social Media slim en efficiënt inzet zijn de eerste twee pagina’s resultaten afkomstig uit social sites. Google indexeert deze goed en geeft een indruk af die je zelf in de hand hebt.

Wil je meer weten over het slim en efficiënt inzetten van Social Media? Neem dan contact met GO Organizing.