GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

09-09-2014

Afgeschoten op Twitter. Jammer. Er zijn kansen.


Toen Robin Williams zich van het leven had beroofd ontving zijn dochter (nep)foto’s op Twitter van het lijk van haar vader. Acuut verwijderde ze haar account. Walgelijk natuurlijk. Zelfs de meest doorgewinterde celebrities worden afgerekend op hun uitspraken. CeeLo Green, een Amerikaanse zanger, liet zich ongevoelig uit over het verkrachten van vrouwen. Hup account verwijderd. Of Gene Simmons, zanger van Kiss, opvallende verschijning dus wel wat gewend zou je denken. Maar toen hij twitterde dat mensen die suïcidaal zijn ook maar gewoon van het dak moeten springen, werden de negatieve reacties hem toch echt te veel. Prompt werd zijn twitteraccount verwijderd.  

Gezond verstand lijkt vaak vergezocht als we gaan Twitteren en tot 10 tellen doen we al helemaal niet meer. Welke ongeschreven regels kun je nou het beste inachtnemen als je wilt gaan twitteren?

TwitterTips:

  • Twitter hanteert in ieder geval eigen regels. Neem ze eens door op Twitter-regels.
  • Let op je taalgebruik. Schelden is uit den boze en ook beledigingen zijn niet verstandig.
  • Als je kwaad bent ga je niet twitteren maar zet je lekker harde muziek op en blèr je mee.
  • Na je derde pilsje in de kroeg laat je je mobiel gewoon in je broekzak zitten.
  • Je ergert je dood aan de Helpdesk met nog 15 man voor je. Gewoon tot 10 tellen.
  • Slechte beoordeling gehad? Lucht je hart bij een collega, niet bij je Twitter-vrienden.
  • Zwaar chagrijnig door het verlies van je voetbalclub? Humor weg? Ga nou niet de tegenstander zwartmaken. Moet je later weer je excuses aanbieden. Of erger nog, je Twitteraccount sluiten.
    bron: AD

Wil je weten welke kansen Twitter je wèl biedt? Neem dan contact op met  GO Organizing