GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

GO Organizing praat je bij (archief 2014)

22-12-2014

Fijne feestdagen


14-12-2014

Hoe overleef je de Kerst? 10 tips.

Kerst vind ik best gezellig. Oké af en toe ontsnap ook ik aan de Kersthype. Dan spurt ik richting de Alpen om te genieten van de heerlijke buitenlucht, poedersneeuw en spannende afdalingen. Dit jaar blijf ik thuis. Maar thuisblijven vereist organisatie en planning. En als je geen hekel aan Kerst wilt krijgen, kun je het maar beter goed voorbereiden. Maak het jezelf daarbij niet te moeilijk. Gemak dient de mens zei mijn moeder altijd. 10 TIPS.


12-10-2014

Nee is ook gewoon een antwoord

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 


29-09-2014

Wat hebben UBER BLABLA en AIRBNB gemeen?

Apps die de gevestigde orde in verwarring brengen. Personenvervoer dat ingezet wordt als taxi, mensen die naar een bestemming in Europa rijden en anderen voor een prikkie meenemen. Of bubbelen in een ijs- en ijskoude iglo? Allemaal mogelijk. Say hello to a brand new world.


14-09-2014

Netwerken niet zo je dingetje?
Maar je wilt wel klanten?

De tijd dat ik met klotsende oksels een netwerkbijeenkomst binnenkwam is gelukkig voorbij. Maar dat heb ik wel moeten leren. Ik was zo zenuwachtig dat ik iedereen de oren van het hoofd praatte. Met een aan adhd-grenzend enthousiasme vertelde ik dat ik de stap had durven zetten van loonslaaf naar eigen baas en of dat nog niet genoeg was ging ik de toehoorder haarfijn uitleggen wàt ik dan precies deed. Om vervolgens doodmoe naar huis te gaan zonder enige toezegging of contact. Zo moet het dus niet.


07-08-2014

Hi. Ik ken jou. Toch?

De meest uiteenlopende uitnodigingen van LinkedIn komen binnen in mijn Postvak IN. Mensen die ik nooit gezien, gesproken of ontmoet heb willen connecten. Maar erger nog met zo’n standaardtekstje  Ik wil u graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. Kom op zeg. Als je nou echt zo geïnteresseerd bent stuur dan een persoonlijk berichtje en laat weten waarom je wilt connecten. 


26-07-2014

Liefde op de digitale werkvloer

Als je een tijdje single bent en geen deel uit wilt maken van desperate singlesites zijn zakelijke digitale platforms heel handig om je kans op de relatiemarkt te vergoten. Ik ontmoet veel leuke mensen (mannen), maar op geen enkel visitekaartje staat single. Online wel.


21-07-2014

Je LinkedIn profiel staat. En dan?

Je hebt besloten je LinkedIn profiel af te stoffen en op te krikken naar een houdbaar imago. Liefst met wat kernwoorden, zodat Google je ook leuk gaat vinden. Je gaat vol goede moed aan de slag. Meestal gaat dat niet zonder slag of stoot. Doodzonde dus als je na al die inspanning er niks meer mee gaat doen.


30-06-2014

Chagerijnig? Dronken? Twitter uit.

Wat is voor jou het moment waarop je vindt dat je niet meer moet gaan twitteren?


23-06-2014

E-mail afvalbak? Scheiden dan!

Dagelijks scheiden we ons papier, plastic, metaal, dozen, groen, noem maar op. Ik doe er graag aan mee. Bewust omgaan met rotzooi. Hetzelfde doe ik met mijn mailbox. Nieuwsbrieven, uitnodigingen, productinformatie, alle digitale 'trash' laat ik direct landen in mapjes. Hartstikke handig.

 


09-05-2014

Online Tools. Vloek of zegen?

Social Media bestaat ruim 15 jaar. Sindsdien zitten we in een ware rollercoaster. De online tools vliegen je om de oren. Om communiceren tussen mensen te vergemakkelen, is het idee. Altijd en overal kunnen reageren op e-mails of op de hoogte blijven van de actualiteiten. Maar dat heeft ook een keerzijde. Het kost TIJD. Ga daarom slim om met Social Media en online tools in het algemeen.


21-04-2014

Klein vinkje, groot verschil 

Massaal zetten we ons digitale CV op LinkedIn. Op zoek naar een baan, opbouwen van naamsbekendheid of als expert te worden (h)erkend. En vlot passen we ons profiel aan. Nieuwe foto of vaardigheid, HUP, op LinkedIn. Vervolgens feliciteert iedereen je met je nieuwe baan, terwijl je helemaal niet van baan bent gewisseld. Awkward. Maak even TIJD om je instellingen aan te passen. Een klein vinkje maakt een groot verschil.

 


14-04-2014

E-mail langste tijd gehad

Volgens een artikel in het ED van 5 april jl. is een e-mail sturen zó 2013. Vooral jongeren vinden mailen niet meer hot. Zij sturen liever WhatsAppjes of een ander instant messaging-app. Verderop in het artikel wordt gerefereerd aan een onderzoek. Daaruit blijkt dat het bij 40-plussers precies andersom is. Die mailen er nog vrolijk op los. En dat zie ik ook bij mijn klanten. Professionals met overvolle mailboxen, die niet eens aan het lezen van hun mails toekomen en regelmatig tijd verspillen aan het zoeken naar mails.


25-03-2014

Multitasken is een fabeltje. Ook al ben je vrouw.

Vorige week kwam ik in gesprek met een vrouwelijke ondernemer. Zij voelde zich continu onrustig in haar werk. Die onrust blokkeerde haar om toe een goede planning te komen en daarmee tot actie over te gaan. 


17-02-2014

Tobben mag, maar niet te lang

Je partner valt weg, je hebt stress door een verhuizing, je bent ontslagen, een geliefde wordt ernstig ziek allemaal factoren die invloed hebben op je leven en je werk. Het zijn van die momenten in je leven, dat je alles een beetje laat versloffen. Je komt er gewoon niet aan toe om orde op zaken te stellen. Weer overzicht krijgen in je (financiële) administratie, grip op je leven en werk hoe ga je dat in godsnaam doen?


14-01-2014

Klussen met een organizer

Zowel bij particulieren als bij ondernemers loop ik vaak tegen praktische zaken aan. Werkplekken die eenmaal georganiseerd en weer overzichtelijk zijn, bieden ruimte voor creativiteit. Klanten willen hun woon- of werksituatie graag pimpen met bijvoorbeeld moodboards, boekenplanken of een fotowandje. Met mijn boormachine kan ik ze dan snel op weg helpen. Klanten vinden dat zo’n leuke toegevoegde waarde, dat ik er meer mee wilde doen. Dat heeft geresulteerd in een nieuwe samenwerking met Thessa Koenders.