GO Organizing
praat je bij

Het verbaast mij altijd weer dat mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken. 

GO Organizing praat je bij (archief 2013)

01-12-2013

Bah. Kerst.

Echt een hekel aan Kerst heb ik niet. Ik vind het best gezellig. Maar af en toe ontsnap ik aan de Kersthype. Dan spurt ik met mijn mini-gezin richting de Alpen om te genieten van de heerlijke buitenlucht, de ongerepte natuur, poedersneeuw, spannende afdalingen en glühwein.

Thuisblijven vereist namelijk organisatie en planning. En als je geen hekel aan Kerst wilt krijgen, kun je het maar beter goed voorbereiden. Maak het jezelf daarbij niet te moeilijk. Gemak dient de mens.


05-11-2013

Vergaderen kan leuker èn goedkoper

Sinds kort mag ik als Chaptervoorzitter het scepter zwaaien bij Business Network International (BNI). Een energieke club van ondernemers die wekelijks met elkaar ontbijten. In anderhalfuur krijgen ze de tijd om te pitchen, aanbevelingen te geven, informatie uit te wisselen en omzet te generen. Dat vraagt om planning, organisatie en een strakke agenda. Saai? Welnee. Juist door de structuur is het een heldere, open bijeenkomst vol humor en energie.


27-08-2013

Plannen helpt je efficiënt studeren

Onlangs heb ik samen met een klant in een Organizing sessie haar werkwijze en werkplanning op orde gebracht. Niet alleen was ze daar zelf heel tevreden over, maar ook haar gezinsleden waren onder de indruk van haar nieuwe manier van plannen en organiseren. Toen ze vroeg of ik tips had voor haar zoon met het plannen van zijn studie bedrijfseconomie heb ik ze op een rijtje gezet.  


24-07-2013

Organiseer je Social Media. 8 tips.

Social Media is helemaal ingeburgerd, toch? Jong en ook oud twittert er lustig op los. Als je geen Facebook-account hebt kom je echt uit de middeleeuwen. Digitaal CVtje op LinkedIn plaatsen, dat lukt de grootste digibeet nog wel. Vreemd dus, dat bij veel ondernemers Social Media eigenlijk nog helemaal geen business as usual is. De vooroordelen over Social Media weerhoudt ze vaak om eraan deel te nemen. 'Kost teveel tijd, gaat nergens over, er is teveel.'


29-06-2013

Online netwerken. Succesvolle toevoeging.

Ondernemers zijn experts op hun vakgebied. Hebben veel kennis in huis van zaken die ze leuk vinden en vaak last van zaken die ze minder leuk vinden. Social Media bijvoorbeeld. Niet meedoen is geen optie, dus een CVtje op LinkedIn is gauw geplaatst. “Ja natuurlijk, we willen er wel meer mee”. Maar dan komen al gauw de hoe-wat-wanneer-vragen om de hoek kijken.


21-05-2013
Doe ik straks". Voor mijn kinderen is dat een standaard antwoordzin geworden. En heel herkenbaar. Nu even geen zin in, moet eerst nog andere dingen doen, waar begin ik? Iedereen kent wel de neiging om werk, klussen of andere minder leuke zaken voor zich uit te schuiven. Maar als uitstellen een vaste gewoonte wordt, dan wordt het problematisch, raak je het overzicht kwijt en gaat het stress opleveren.

04-04-2013
Te pas en te onpas krijg ik op allerlei netwerkbijeenkomsten papieren visitekaartjes in mijn hand gedrukt. Wat doe ik ermee? En waarom gaan we niet met zijn allen over op digitale visitekaartjes?

13-03-2013

Gefocust werken begint met NEE

Het verbaast mij altijd weer tijdens trainingen hoeveel mensen het lastig vinden om nee te zeggen en zich laten leiden door de waan van de dag. Terwijl een simpel nee je al een heel eind op weg kan helpen om georganiseerd en efficiënt te werken.

08-02-2013
TIJD is voor een Professional Organizer een belangrijk visitekaartje. Maar hoe manage je tijd? Door kleine stapjes te zetten boek je al snel resultaat! 


02-01-2013
Een nieuw jaar, een nieuwe start en daar horen goede voornemens bij. En waarom zou je die goede voornemens dit jaar niet eens laten slagen? Het kan! Organiseren is te leren.